Waarom maak ik reviews en waarom doneer ik de opbrengst?

Door Techrvw op vrijdag 23 oktober 2020 14:30 - Reacties (6)
Categorie: Donatie Techrvw.com, Views: 4.149

Hey, daar ben ik weer!

Dit keer geen update over onze Tweakers HeroRAT Magawa, maar meer over mij en waarom ik eigenlijk reviews maak en waarom ik de opbrengst van mij verkopen via Tweakers doneer aan een goede doelen. Ik kan alles in mijn zak steken en de meeste producten zelf houden, dat bespaart nog eens geld ook...

Waarom review ik eigenlijk?

Ik zag op Tweakers een paar accounts zo veel tech reviewen dat ik jaloers werd. Ik wil dat ook! Gratis spullen krijgen en er over schrijven wat je maar wilt. Als ik zelf ging kijken wat het zou kosten om alles te kopen en te reviewen zou me dat een fortuin kosten, dat heb ik helaas niet. Toch wilde ik het wel zo graag dat ik ben gaan kijken wat ik kon doen om spullen te krijgen om te reviewen, daar is Techrvw.com uit ontstaan. Mijn eigen platform/website waar ik mijn affiliate links op kan delen om iets terug te verdienen zodat ik mijn hosting er in ieder geval uit heb.

In het begin heb ik het toch een paar keer gedaan om iets zelf te kopen en al vrij snel kwamen Gearbest en BangGood naar mij toe om producten te leveren. Voorwaarde was wel dat ik een review op mijn website, Techrvw.com en Tweakers moest zetten. Prima! Ik heb mijn gratis gadgets (inner-nerd is blij). Als ik het product geweldig vond, hield ik het zelf in het begin, gaf ik het aan familie of vrienden, of verkocht ik het.

Daarnaast kwam er iets aan inkomsten binnen via Google AdSense. Dat was niet veel, als ik 50 cent per dag had, was ik al enorm blij. Als ik eens een goed linkje had op een website, zij het Tweakers of ergens anders, kwam het wel eens tot 1 of 2 euro per dag! Nog steeds komt er geen fortuin binnen via AdSense, maar een goeie 5 tot 10 euro per maand moet te doen zijn. Mijn kosten voor hosting zijn gedekt, mede daarom kan ik nu de verkoop opbrengsten doneren aan een goed doel.

Waarom doneer ik nu mijn opbrengsten?

Eigenlijk, als je er over nadenkt, is het heel gek. Ik ontvang best wel wat gadgets en mag er over schrijven wat ik wil en het daarna houden of verkopen. Daarnaast wonen wij in Nederland, waar ik gewoon een normale baan heb en dus gewoon een salaris krijg. Zo slecht heb ik het dus niet...

Vorig jaar ben ik 5 maanden naar Azië gegaan en ben ik in Thailand, Laos, Vietnam, Cambodja, de Filipijnen, Maleisië, Borneo, en Indonesië geweest. Als je ziet hoe weinig de mensen daar hebben en toch nog gelukkig zijn, altijd vriendelijk zijn naar ons (ja, wij brengen natuurlijk geld binnen, maar ook als we niks kopen zijn ze hartstikke vriendelijke en gastvrij), en hoe blij ze zijn met iets kleins. Een kleine fooi voor ons, wordt daar heel anders ontvangen. De verhoudingen kloppen niet echt vond ik.

In Cambodja waren wij (mijn vriendin en ik) naar de Killing Fields geweest en hebben we verschillende musea in Cambodja en Vietnam bezocht over de oorlog die daar is geweest. Er liggen nog steeds heel veel onontplofte mijnen die jaarlijks veel slachtoffers maakte. In Nederland denk je daar niet over na, je gaat naar je werk en je hoeft niet bang te zijn voor een mijn of iets dergelijks. In Cambodja gaan ze het veld met gewassen in om eten te verzamelen voor die dag en weten ze niet of ze met benen of levend terug komen...

Ook heb ik in Azië enorm veel plastic afval gezien. Bergen langs de weg, op het strand, eigenlijk overal lag plastic. Wij maken ons hier druk over 100km/uur terwijl er in Azië zo enorm veel afval de zee in stroomt. Bijzonder om te zien, hoe wij ons als klein landje zo proberen aan te passen (wat natuurlijk goed is), terwijl grote landen, vervuilers, bedrijven, zich schuldig maken aan massa vervuiling.

Bij terugkomst ben ik gaan nadenken toen ik weer met Gearbest, BangGood, en andere bedrijven aan het mailen was om review gadgets te krijgen. Wat kan ik doen, als super kleine website, om toch te helpen? Goede doelen steunen. Daarom verkoop ik veel gadgets via Tweakers Vraag & Aanbod en doneer ik de opbrengsten van mijn gekregen gadgets aan goede doelen. Vorig jaar was dat HeroRAT in Cambodja waarbij ratten mijnen opzoeken, en aan de Plastic Soup.

Welke goede doelen worden het dit jaar?

Dat is een lastige keuze. Ik ben begin dit jaar, gelukkig net voor Corona, in Cuba geweest. Hoe de overheid en Amerika de normale mens daar beperkt is eigenlijk bizar om te zien. Wij zaten in een restaurant (duur voor de normale bevolking) en zagen een enorme rij staan buiten. Nadat wij gegeten hadden, vroegen we aan wat mensen op straat waar die rij voor was. Deze enorme rij met mensen was voor wasmiddel. Er was ergens een lading wasmiddel binnen gekomen en de mensen proberen nu massaal wat wasmiddel te krijgen. Dat is dus normaal niet beschikbaar voor de normale bevolking.

Toen wij onze verbazing daarover uitspraken vertelde de mevrouw een verhaal hoe ze is aangevallen toen ze kip ging halen op een zelfde manier. Door het embargo wat Amerika op Cuba heeft gezet, werden alle schepen tegengehouden en kwam er geen kip meer binnen. Toch was er ergens weer wat kip te krijgen en stonden enorm veel mensen in de rij om maar wat kip te bemachtigen. Daarbij werd er geduwd, getrokken, en kwam deze lieve dame vast te zitten tussen een deur en de menigte en heeft ze haar schouder en spieren in haar bovenarm beschadigd, allemaal voor wat eten.

Wederom zijn de mensen in Cuba enorm vriendelijke, open, gastvrij, en willen ze je van alles meegeven van hunzelf. Zo sliepen we in een AirBnB in Viñales waarbij de host mij een hoed van hem en zijn broer mee gaf. Dat deed hij omdat we naar een deel van Cuba gingen waar het zonnetje nog meer scheen en ik, als witte Europeaan, snel verbrand. Ik gaf nog aan dat dat echt niet nodig was en dat hij de hoed zelf mocht houden, maar hij stond erop dat ik de hoed aannam. Ook wilde hij de fooi die we hem gaven absoluut niet aannemen en vond hij dat hij het niet had verdiend. We betaalde al genoeg via AirBnB vond hij. (Dit was een jongeman van mijn leeftijd (27 toen) die nog nooit van Tinder had gehoord, WhatsApp niet gebruikt, en Catfish de TV show niet kent, hij liet toen heel trots een echte catfish zien die hij gevangen had op de foto).

Ik denk dat ik dit jaar wederom HeroRAT's ga steunen en Magawa weer een jaar ga "adopteren". Elke maand het overzicht van de werkzaamheden van Magawa en de hoeveelheid mijnen die opgeruimd worden mede door mijn reviews en jullie aankopen is leuk om te zien en te delen.
Daarnaast ga ik kijken wat ik voor of in Cuba kan doen met wat er over is van het bedrag. En wie weet wat ik nog meer tegen kom...

Wat kunnen jullie doen om mij te helpen?

Voor veel bedrijven of websites is het aantal views en eventuele sales belangrijk. Zo wordt er bij BangGood en Gearbest enorm veel naar mijn affiliate sales gekeken. Wordt er niks via mijn linkjes gekocht, krijg ik niks meer om te reviewen. Hierdoor is het verleidelijk om, als het je baan is of als je ervoor betaald krijg, postievere reviews te schrijven om maar wat verkopen eruit te slepen. Gelukkig doe ik dat niet. Als ik het een slecht product vind, benoem ik dat.

Niet iedereen wilt doneren aan goede doelen maar er zijn wel genoeg manieren om (in dit geval mij initiatief) te steunen. Dit is absoluut geen oproep om mij te steunen in mijn eenmans actie. Maar mocht je iets willen doen, kan dat op de volgende manieren:

- Iets kopen via Tweakers Vraag & Aanbod is een optie. Hierbij geef ik in de advertentie altijd aan of er iets naar het goede doel gaat en hoeveel.
- Mijn reviews lezen op Tweakers. De websites en bedrijven kunnen deze stats ook zien en bij veel views krijg ik meer producten om te reviewen en verkopen voor het goede doel.
- AdBlocker uit zetten. Door de Ads die op mijn site staan, krijg ik een klein bedrag per keer dat ze getoond zijn of aangeklikt worden. Door Adblocker uit te zetten, worden de Ads meer getoond en kan ik meer doneren.
- Affiliate links gebruiken om aankopen te doen. Mocht je iets zien wat je wilt hebben maar is het al verkocht, kan je het via een affiliate link kopen. Hierdoor krijg ik in dit geval een klein percentage aan commissie en is de kans groot dat ik nieuwe producten krijg welke weer verkocht kunnen worden.

Wat doe je met de extra inkomen uit Affiliate sales en AdSense?

Mocht ik enorm veel verdienen met AdSense of affiliate sales, dan steek ik dat niet in mijn eigen zak. Hoe leuk het ook is om geld te ontvangen, help ik met mijn hobby liever andere of dieren. Zodra mijn kosten voor de webhosting eruit zijn, ga ik kijken of ik het ga gebruiken voor producten om te reviewen en weer te verkopen, of om bij te leggen bij de donatie aan het eind van het jaar. Zo vloeit al het extra geld weer terug naar mijn idee achter mijn site.

Dat is waarom ik review en mijn opbrengsten doneer aan het goede doel.
Hebben jullie tips, trucs, goede doel suggesties, of wil je iets anders delen? Let me know!

Groet,
Robin
Techrvw.com

Volgende: Magawa HeroRAT Augustus 2020 - Techrvw.com Charity Update 07-10 Magawa HeroRAT Augustus 2020 - Techrvw.com Charity Update

Reacties


Door Tweakers user stin00, zondag 25 oktober 2020 10:24

Nou vooruit, ik heb op een paar ads gedrukt :+

Door Tweakers user Freekers, zondag 25 oktober 2020 18:31

Je weet dat het vragen om op je ads te klikken niet is toegestaan volgens de Adsense TOS? Google kan je verbannen van het Adsense programma als je mensen actief vraagt om op de ads te klikken, zoals je nu doet in deze post.

Door Tweakers user Techrvw, zondag 25 oktober 2020 18:41

Freekers schreef op zondag 25 oktober 2020 @ 18:31:
Je weet dat het vragen om op je ads te klikken niet is toegestaan volgens de Adsense TOS? Google kan je verbannen van het Adsense programma als je mensen actief vraagt om op de ads te klikken, zoals je nu doet in deze post.
Ik heb het aangepast :) Een ban op het programma zou ik niet willen riskeren. AdBlocker uitzetten is een andere optie dan :)

Door Tweakers user Techrvw, zondag 25 oktober 2020 18:41

stin00 schreef op zondag 25 oktober 2020 @ 10:24:
Nou vooruit, ik heb op een paar ads gedrukt :+
De stijging is zeker te zien! De donatie voor dit jaar blijft groeien! :)

Door Tweakers user lakemens, maandag 2 november 2020 15:48

Leuk, maar die Chinese producten via Ali en Banggood zijn wel chaotisch. Ik dacht even te kijken naar de actuele prijs van die Bakeey Q85? Niet meer te krijgen. Je geeft op je site ook geen datum mee op de pagina zelf, wel in de URL overigens. Vind ik persoonlijk een minpuntje, wel met nadruk een geweldig initiatief

Door Tweakers user Techrvw, maandag 2 november 2020 15:53

lakemens schreef op maandag 2 november 2020 @ 15:48:
Leuk, maar die Chinese producten via Ali en Banggood zijn wel chaotisch. Ik dacht even te kijken naar de actuele prijs van die Bakeey Q85? Niet meer te krijgen. Je geeft op je site ook geen datum mee op de pagina zelf, wel in de URL overigens. Vind ik persoonlijk een minpuntje, wel met nadruk een geweldig initiatief
Dat is een heel goed punt! Ik ben gestopt om met Gearbest samen te werken, die producten waren soms al een week nadat mijn review geplaatst was niet meer leverbaar.
Ik ga meteen even kijken hoe ik de post datum erin kan krijgen :) goede tip!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.